TÖRTÉNETÜNK

A kezdetek

Mészáros Gábort, a chocoMe csokoládé manufaktúra alapítóját és tulajdonosát egy véletlen sodorta a csokoládé bizniszbe. Eredetileg közgazdásznak tanult és az élelmiszeripari szektorban dolgozott trade marketing managerként, ám a 2008-as világválság következtében úgy döntött, inkább saját vállalkozást épít. A gasztronómia iránti szeretete nem is tette kérdésessé az irányt, Gábor pedig hamar felfedezte a magyarországi prémium csokoládék piacának hiányosságait, és a tettek mezejére lépett!

Az első belgiumi tanulmányai után Ebedli Gyula belsőépítész és formatervezővel együtt álmodták meg az öntőformákat és az azóta nemzetközi design díjakat is elnyert csomagolásokat: többek között a mára már nagyon is ismert, fekete keretes, középen áttetsző dobozokat, amelyekben a táblás csokoládék legnagyobb pompájukban ragyoghatnak!Gábor már az első évben igazi csokoládé fanatikussá vált, az alapítás óta eltelt bő évtizedben pedig egy morzsányit sem csökkent a lelkesedése. Minden évben külföldi továbbképzésekről, közvetlenül a leghíresebb csokoládémesterektől hozza haza a legújabb tudást és technológiákat, megszállottan kutatja az új ízeket és a legizgalmasabb alapanyagokat, és személyesen látogatja meg a világ különböző tájainak kakaóültetvényeit, termőföldjeit és gyárait.

"Annak érdekében, hogy minél mélyebb gyökerekből ismerhessem meg a kakaóbabok eredetét valamint az érzékszervekre gyakorolt hatásának gazdagságát, és elsajátítsam, hogyan kell a legjobb minőségű kakaóbabot termeszteni, az utóbbi 10 évben számos kakaóültetvényt látogattam meg és olyan farmereket kerestem fel a Karib-térségben, akik rengeteg szaktudással rendelkeznek ezen a téren.”


A kakaóbabok útja különleges helyet foglal el a szívünkben: a minőségük mellett a farmerek iránti tisztelet és az etikusság is sarokpontja az elveinknek. Ha Te is kíváncsi vagy arra, hogy a színpompás külsejű kakaóbabok pontosan honnan, milyen környezetből, milyen betakarítási és fermentálási folyamatokat követően jutnak el a világ legkülönbözőbb pontjairól a csokoládégyárakba, akkor kattints, és merülj el 2010 óta összeszedett tudástárunkban!


És hogy hol tartunk most?

Neves olasz és francia szakértők Gábort, már csak “drazsémágusnak” szólítják - manufaktúránkban évente 100 tonna édességet termelünk, melyeket közel 1000 partnerüzlet forgalmaz szerte a világon. 7 termék családunkkal ez idáig összesen 106 nemzetközi díjat, arany, ezüst és bronz érmeket nyertünk el a világ legrangosabb és legszigorúbb versenyein, az International Chocolate Awards és a Great Taste Awards megmérettetésein. Híresen látványos táblás csokoládéink mellett mára külön rajongótábora lett töltött csokoládéinknak és a drazséinknak is, de a csokoládéba mártott gyümölcsök és saját lekvárjaink is rengeteg édesszájút elcsábították már!

Nagyon örülünk, hogy már Te is itt vagy velünk – ha ezeket a sorokat élvezettel olvastad, biztosak vagyunk benne, hogy csokoládéinkat is ugyanolyan boldogsággal fogod fogyasztani!