chocoMe tejcsokoládé 43%

Az ecuadori chocoMe kakaóbab kizárólag az Andok egyenlítőhöz közel eső részén terem. A jellegzetes klímának és a különleges termőföld kombinációjának köszönhetően a szemek semmivel össze nem téveszthető zamattal rendelkeznek. A 43%-os kakaótartalmú, chocoMe kakaóbab felhasználásával készített tejcsokoládé az intenzív kakaó zamata mellett egzotikus gyümölcsök és fűszerek, valamint a krémesen szétomló tej ízét hordozza.

Valrhona étcsokoládé 66%

A legmagasabb minőségű kakaóbabok házasításából született különleges étcsokoládéban a kakaó intenzív mogyorós és enyhén fahéjas jegyekkel keveredik, hosszan tartó savas piros gyümölcsös lecsengéssel.

chocoMe fehércsokoládé

A Bourbon vaníliában gazdag chocoMe fehér csokoládé válogatott, minőségi kakaóbabból sajtolt 100%-os kakaóvajból készül. A krémes tejet remekül kiegészíti a buja vanília különleges, semmivel össze nem téveszthető zamata, végeredményként simogató, kiegyensúlyozott ízélményt hagyva a szájban.

chocoMe étcsokoládé - hozzáadott cukor nélkül

Hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokoládékollekciónk alapanyaga egy harmonikusan telt, összetett ízvilágú, 53,9% kakaótartalmú, speciális belga étcsokoládé, mely válogatott kakaóbabszemekből, 100% tisztaságú kakaóvajból, bourbon vaníliából és a cukrot helyettesítő maltitólból készült.

chocoMe karamellás tejcsokoládé 34%

chocoMe karamellás tejcsokoládé house blend 34%

A “chocoMe karamellás tejcsokoládé house blend 34%” a 41% tejcsokoládénk és egy különlegesen krémes, karamellás tejcsokoládé keveréke, melyet házon belül alkottunk meg. A karamellás ízjegynek köszönhetően ez a "csokoládé cuvée" magában hordozza a krémes tej lágyságát, valamint az egyszerre enyhén füstös és mézédes aromákat.

Valrhona Grand Cru Madagascar étcsokoládé 64%

Madagaszkár szigetén a Sambirano folyó mentén termett és fermentált különleges Criollo és Trinitario kakaóbabokból készített, termőterület szelektált csokoládé, mely rendkívül komplex ízvilággal rendelkezik. A domináns, kissé keserű kakaó mellett egyszerre idézi a vörös bogyós és a citrusos gyümölcsöket, valamint a trópusi gyümölcsös aromákat hordozó borsféléket és az Earl Grey teát is. 64%-os kakaótartalmával rendkívül kiegyensúlyozott ízélményt nyújt, kellemesen hosszú lecsengéssel. A csokoládé alapanyag az egyik legnagyobb szaktekintélyű francia csokoládékészítő vállalattól (Valrhona) érkezik.

Cacao Barry 70% étcsokoládé

A francia Cacao Barry 70% kakaótartalmú étcsokoládéja lehengerlően kakaós karakterrel rendelkezik. A csokoládé alapjául szolgáló, válogatott kakaóbabok az egyenlítő közelében elhelyezkedő ültetvényről származnak, ahol a különleges terroir és a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően egyedülállóan gazdag aromákat hordoznak. A csokoládéban így az erőteljes kakaósságot enyhén virágos és savanykás gyümölcsös jegyek teszik teljessé.

Valrhona Mariage de Grand Crus 40% tejcsokoládé

A francia Valrhona csokoládé készítő vállalat 40%-os kakaótartalmú, különleges tejcsokoládéja az Egyenlítő mentén termesztett Forastero típusú kakaóbab, krémes tej, nádcukor és lehelletnyi maláta házasságából született. Magas kakaó szárazanyag tartalmának köszönhetően lehengerlő kakaóíz keveredik benne intenzív mandulás ízjegyekkel, karamellás zamatokkal, és egy csipetnyi vaníliával.

Arabica kávéval ízesített Michael Cluizel 60% étcsokoládé

Kakaó- és kávébab. Két, különállóan is páratlanul komplex alapanyag, amelyek most egyetlen, különlegesen összetett ízvilágú étcsokoládéban öltenek testet. A chocoMe által használt étcsokoládé, melyet a francia Michel Cluizel-től vásárolunk, nem kávéaromával ízesített csokoládé, hanem a konsírozás (a finomra őrölt, pörkölt kakaóbab kakaóvajjal való keverése és préselése) közben kerülnek a kakaómasszába a válogatott arabica kávészemek, hogy a selymes textúrát teljesen átszője a sokrétű kávéaroma.

Valrhona 32% szőkecsokoládé

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2012-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.

chocoMe 72% étcsokoládé Venezuelából

Venezuela az ellentétek országa, hullámvasút a hófödte hegycsúcsok és a buja dzsungelek közt. Ennek a nem mindennapi csokoládénak az enyhén kesernyés jellegét két kakaóbab blend-je adja, a Criollo és a Trinitario. A fekete olivabogyó jegyei fás karakterrel bolondítják tovább az egyébként is páratlan házasítást – ezúttal mindezt lecitin nélkül.    

Brontei pisztácia

Az igazán kifinomult ízlésűek tudják, a világ legjobb pisztáciáját Szicíliában találják, ezen belül is az Etna lábánál, a 20 ezer lakosú Brontéban. A brontei pisztácia igen különleges, csak minden második évben szüretelik. A brontei verzió gyümölcse kifejezetten nagy, hosszúkás alakú, igen intenzív az illata és erőteljes smaragdzöld a színe.
A pisztácia a mai napig ismert gyógyhatásáról és vágykeltő erejéről. Az Etna lábánál termesztett ősi mag mára az egész világra exportált luxus hozzávaló lett. A brontei "zöld arany" néhány kitűnő szicíliai séfnek köszönhetően, a cukrászatokon túl, a csúcskonyhákba is betette a lábát.
Mi teszi ennyire egyedivé ezt a gyümölcsöt? Mindenekelőtt az, hogy a brontei pisztácia se nem pörkölt, se nem sózott, mint az üzletekben általában kapható iráni vagy amerikai fajta. Ma már köztudott, hogy maga a terroir teszi ezt a pisztáciát ennyire kiemelkedővé. Az Etna lábánál teraszos műveléssel termesztett pisztácia szilíciumban gazdag talajon fejlődik, ettől lesz az aromája egyedülálló. Emellett a termőterület klímájának köszönheti különleges ízét. A tengerszint feletti akár 800 méteres magasságnak köszönhetően a nappali meleget, hűvös éjszaka váltja. Ennek a hőmérsékletingadozásnak következtében a gyümölcs nedvességtartalma csökken, így koncentráltabban jelennek meg benne az aromák. A brontei pisztácia nagyon érzékeny a hőmérsékletre és a fényre egyaránt.
Ezért a betakarításnál különös gonddal kezelik, 2-3 nap napon történt szárítás után, héjastul hűtőkamrákban tárolják, (csak közvetlenül az értékesítés előtt pucolják, a megrendelő kérésére) így akár két évis is megőrzi minőségét, a következő szüretig.

Ehető ibolyaszirom

Sissi hercegnő egyik kedvenc nassolnivalója volt a kandírozott ibolya, nem véletlen: bódító, édeskés aromája remekül kiegészíti a legtöbb finomságot, illata pedig tavaszhangulatot varázsol egy pillanat alatt.

Ehető rózsaszirom

A rózsák íze pontosan olyan, mint az illata! Rendkívül különleges élmény, amikor a rózsa illata ízként jelenik meg a szájüregben. Ezt a különleges készítményt Franciaországból vásároljuk.

Etióp Yirga kávé

A kézzel válogatott Etióp Yirga kávészemeit nem véletlenül nevezik a kávék gyémántjának: egyszerre hordozza magában a citrusos és a bogyós gyümölcsösség meghatározó aromáit, melyek a markáns savakkal keveredve valósággal elborítják az ízlelőbimbókat.

Hawaii feketesó

A sót iparosok állítják elő a Hawaii-szigeteken. A só ásványi anyag tartalmának dúsítására, a tengervíz medencékben fekete láva köveket helyeznek el, amik jellegzetes mélyfekete színt kölcsönöznek a sónak. Milyen a finom tengeri sóval bőkezűen megszórt csokoládé?
Fantasztikus! Első harapásra a szokásos íz el kezd olvadni a szájban. Ahogy aztán ráharap egy kisebb sószemcsére, ez az íz szétárad a szájban és egybeolvad a csokoládéval. Na persze nem durván, csak épp annyira, hogy örökre ellenálljon - vagy egyből megszeresse! Mindenkinek ajánlom, próbálja ki, adjon magának egy esélyt, mielőtt legyintene, csak azután döntse el, melyik táborba tartozik!

Liofilizált gyümölcsök

A liofilizálási folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet "eltüntetik" belőle. Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik a folyadékfázist kihagyva, azaz szublimál.

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben. Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem. A másik nagy előnye, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.

Pekándió

Külsőre hasonlít a hagyományos dióra, ízre viszont édeskésebb, aromásabb. Ideális élelmiszernek tartják, mert szinte minden benne van, amire csak a szervezetnek szüksége lehet. Ha csokoládéra tesszük feltétként, akkor még ideálisabbá válhat számunkra!

Piemonte-i mogyoró

A piemontei mogyorót nem csak mi tartjuk a világ legjobbjának: Michelin-csillagos éttermek séfjei és neves cukrászok egyaránt erre esküsznek. A kizárólag az olaszországi Langhe-hegyek lankáin megtermő mogyoró zamatos aromáját a különleges termőföld, a tenger felől begyűrűző, magas sótartalmú levegő és az állandó napsütés alakította ennyire tökéletesre.
Bársonyosan krémes, jellegzetes, semmilyen más mogyorófajtával össze nem téveszthető karakteres íze nagyszerűen illeszkedik mindhárom csokoládénkhoz.

Makadámdió

Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással tesszük kellemesen roppanóssá.

Maldon só

A Maldon sót híres szakácsok használják világszerte évtizedek óta, így nyerte el a népszerűségét a hétköznapi felhasználók között is. II. Erzsébet kedvenc sója, természetesen Királyi Beszállító is a Maldon Crystal Salt Company. Mindemellett bio-organikus minősítéssel is rendelkezik.

Tengerisó Tahiti szigetéről származó vaníliaporral összekeverve

A bourbon vaníliával ízesített tengeri só helyesen használva az ízlelőszervek extázisát váltja ki: mi leginkább karamelles csokoládépasztillával szeretjük kombinálni, a sós karamell ugyanis régi kedvencünk, utána pedig egy ilyen biztos alapra BÁRMIT elhelyezhetünk, nem fogunk csalódni!

Vörösboros tengerisó

Nem meglepetés, hogy francia termék! Ile de Ré egy apró francia sziget Franciaország nyugati partjainál, ahonnan a só származik. A bordeaux-i borvidéket nem kell bemutatni. E két terület termékeinek a párosítása adja ezt a különleges gasztronómiai élményt, melyet csokoládén is feltétlenül ki kell próbálnia!

23 karátos ehető arany

Az aranyat ősidők óta használják fizetőeszközként, és különböző egyéb célokra: az egyiptomiak azt hitték, halhatatlanok lesznek tőle, az amerikai indiánok az ételeikbe keverték, mert azt gondolták, a levegőbe tudnak emelkedni a segítségével, a jelenben pedig órát, ékszereket készítünk belőle, és az űrbe küldjük a Voyager űrszondával.

Azonban a reneszánsz után napjainkban az arany ehető változata is újra egyre népszerűbb a csúcsgasztronómiában az egész világon - és a chocoMe csokoládékon is.
A festői Firenzében található cég megalkotta az ehető arany művészi formáját, mely könnyen alkalmazható ételek, desszertek és akár italok dekorálására is. Ugyan repülni nem fogunk tudni tőle, és halhatatlanok sem leszünk, de a szemet gyönyörködtető kreációk megédesítik napjainkat.

Avola-i mandula

A Szicília legdélebbi részén található Avola városát szenzációs mandulája tette fel a gasztronómiai világtérképre. Az évi 2600 órás napsütésnek, a tengerparti klímának és a kalciumban gazdag termőföldnek  köszönhetően az avolai mandulaszemek különleges külsővel és semmihez nem hasonlítható ízzel rendelkeznek. A hagyományos mandulánál nagyobb és laposabb, homokszínű szemek lágyak és magas  olajtartalommal bírnak.

Tonkabab

A ráncos, fekete színű, hosszában elnyújtott tonkabab páratlanul gazdag illat- és ízvilággal bír: egyszerre idézi a vaníliát, a fahéjat, a szegfűszeget és a mandulát. Összetettségének köszönhetően más ízjegyeket  képes kidomborítani a párosítások során: az étcsokoládéból a fahéjat, a tejcsokoládékból a lágyságot, krémességet, az olajos magvakból pedig a természetes ízeket emeli ki, hosszan lecsengő, kellemesen  fűszeres ízt hagyva a szájban. 

Bergamot héj

A Calabria-ból származó bergamot jellegzetes illatának köszönhetően legtipikusabb felhasználója a parfümipar, ám ezúttal a chocoMe csokoládéval párosítja a gyümölcs héját. A növény kellemesen citrusos, frissítő, enyhén virágos illattal rendelkezik, mely felejthetetlen párost alkot a venezuelai csokoládékülönlegességgel.