SZAKMAI ELISMERÉSEK

Azt már tudod, hogy csokoládéink mára már összesen 106 nemzetközi díjjal rendelkeznek, most viszont részletesen bemutatjuk neked a versenyeket is, amiken évről évre nagy sikerekkel veszünk részt! Ha kíváncsi vagy arra, hogy egyes termékeink milyen díjakkal büszkélkedhetnek, melyek kategóriájukban a világelsők, kattints ide, ahol az összegyűjtöttük neked őket, emellett a webshopban mindegyik termék leírásánál megtalálod érdemeiket!


Great Taste Awards

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A GTA zsűrije, a a világ (talán) legszigorúbb 400 fős csapata Michelin csillagos éttermek séfjeiből, elismert gasztronómiai szakemberekből, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatóiból és neves ételkritikusokból áll, akik vakteszt alapján hozzák meg ítéleteiket. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra.

Számos termékünk nyert már ezen a versenyen mégis a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy a Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró drazsénk 2017-ben csokoládé kategóriában, nem csak győzött, de beválasztották a világ 50 legjobb élelmiszere közé is.


International Chocolate Awards

A nemzetközi, független és óriási presztízsű International Chocolate Awards jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final), amelyre minden évben másik városban kerül sor.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: többek között a Seventy% (UK), a Manhattan Chocolate Society (US), a Master of Wine (UK), a “The New Taste of Chocolate” (US), az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts (US), a “The Well-Tempered Chocolatier” (Kanada). A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy% csokoládédegusztációs portál szerkesztője, aki ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője.

Az International Chocolate Awards azért is áll közel a szívünkhöz, mert a 2019-es versenyen – az érmeken túl - a chocoMe, pontosabban Gábor egy hatalmas bókot is kapott a verseny főszervezőjétől, Monica Meschinitől: a neves olasz csokoládéítész ekkor nevezte el őt “drazsémágusnak”.


Több termékünk is győzedelmeskedett már ezen a versenyen is, azonban ha egy büszkeségünket kellene kiemelni, akkor a sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula lenne az, hántolt ostyával, amely itt szerzett aranyérmével hivatalosan is a világ legjobb magvas fehércsokoládés drazséja lett.


Academy of Chocolate Awards

Az Academy of Chocolate 2005-ben alakult – bizony, ő is – Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágoztatásának, a “fair trade” kereskedelmi elveknek. Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői évente szervezik meg a Academy of Chocolate Awards szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládékészítői mérik össze tudásukat.

Valrhona 32% szőkecsokoládés táblánk például, amelyet Etióp Yirga tört kávészemekkel, Piemonte-i mogyoróval, és ropogós karamellel szórtunk, a zsűri kedvence lett és 2017-ben aranyérmet szerzett ezen a versenyen, de számos más termékünket is tüntették már ki arany, ezüst és bronz elismeréssel is.